Gebruik uw smartphone als camerabody

Over fotocamera's, fotoprinters en alle andere fotohardware

Gebruik uw smartphone als camerabody

Berichtdoor webmaster » vr 11 okt 2013, 11:50

Jawel, u leest het goed. Het is ons natuurlijk ook bekend dat het eenvoudig foto's nemen is met een smartphone, maar wie meer wil bereiken in de fotografie zal met een smartphone snel tegen beperkingen aanlopen.

Door de steeds toenemende miniaturisering van smartphones bots men al vlug op de limieten van wat haalbaar is voor het inbouwen van een camera met een kwalitatieve lens.
Sony heeft daar nu een oplossing voor bedacht onder de vorm van twee nieuwe camera's: de Cyber-shot DSC-QX100 en DSC-QX10.

In beide gevallen gaat het om een fototoestel (met filmmogelijkheid trouwens) dat eruit ziet als een objectief dat via een Wifi-verbinding communiceert met een smartphone (zowel iOS als Android worden ondersteund).
Het scherm van uw smartphone vervangt dus dat van de camera waardoor de beperkingen van uw smartphone-camera worden omzeild.

Bij het nemen van een foto wordt een verkleind beeld doorgestuurd naar uw smartphone waardoor u foto's onmiddellijk kunt bewerken en/of delen via sociale media.
Het origineel beeldbestand wordt bewaard op een Memory Stick Micro of microSD/Micro-SDHC kaartje dat in het Sony-toestel kan worden gestopt.

De lens kan zowel los als vastgeklikt op een smartphone worden gebruikt. Los levert dit een eigenaardig beeld op want we zagen nooit voorheen iemand op die manier fotograferen.

In bijgaande filmjes ziet u de camera in werking:


Avatar gebruiker
webmaster
Beheerder
 
Berichten: 43
Geregistreerd: vr 04 okt 2013, 09:12

Re: Gebruik uw smartphone als camerabody

Berichtdoor webmaster » di 03 dec 2013, 12:09

We hebben ook een Nederlandstalig demofilmpje gevonden met een duidelijke productomschrijving:

Avatar gebruiker
webmaster
Beheerder
 
Berichten: 43
Geregistreerd: vr 04 okt 2013, 09:12


Keer terug naar Hardware

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

albelli_kerst_250px
cron